Omgeving van Blesdijke

De Markestee ligt in een landelijke omgeving temidden van prachtige natuurgebieden. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U loopt zo tussen de weilanden door naar de Blesdijkerheide, het Paasloër bos  of u pakt de fiets naar de Weerribben (5 km). Fiets- en wandelroutes zijn beschikbaar in de accommodatie. Vanuit de Markestee kunt u ook een rondje gaan skeeleren of hardlopen (https://hardlooproutes.runnersworld.nl/routes).

In het kleine stadje Oldemarkt (1,5 km) zijn voorzieningen aanwezig als een supermarkt, warme bakker, slager, snackbar, restaurant en drogisterij.

Friesland, Overijssel en Drenthe

Het andere Friesland, de Weerribben Wieden en het Drents-Friese Wold, dit is wat Blesdijke u te bieden heeft. Hieronder links naar website waar u alle benodigde informatie kan vinden om een onvergetelijk verblijf te hebben. En uiteraard kunnen wij u veel vertellen over wat er te beleven is bij ons!

Links:
www.friesland.nl 
www.stiekmtrots.nl/
www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/weerribben 
www.waterreijk.nl
www.route.nl

Op een afstand van 15 min. met de auto vindt u het Drents-Friese Wold, het Kuinderbos en de Friese Meren. Volop gelegenheid om te wandelen, te fietsen en te varen.

Restaurants

Oldemarkt: Restaurant Family Het Hof op 1,5 km www.oldemarkt.family.nl/
De Blesse: Restaurant Pieter Poot, www.pieterpoot.nl/ 
Paasloo: Restaurant “het Binnenhof” (Hollandse kost) www.binnenhofpaasloo.nl
Wolvega : Diverse restaurants
Steenwijk: Diverse restaurants

Een kleine greep van de restaurants in de omgeving. Verder is er voldoende keuze in de verschillende plaatsen om eten te laten bezorgen.

In de omgeving zijn velerlei mogelijkheden voor uitstapjes en dagtrips. Zie voor een uitgebreide lijst de pagina “Tips voor uitjes”.